у Херсоні відбулася прес-конференція «Як об’єднати Україну» за участі науковця, політика та лідера партії «Рідна країна» Миколи Томенка.  Він розповів про те, як очолюваний ним Фонд пропагує “український світ” у своїх фільмах, конкурсах та ініціативах.

Також, лідер «Рідної країни» дав оцінку політичним подіям в Україні та поділився досвідом, як без державних коштів та підтримки об’єднати Україну.

Політик зазначив, що він буде вимагати, щоб Петро Порошенко не приймав участь у виборах, а виступив гарантом демократичних виборів.

«2018 рік – визначальний рік, бо передвиборчий. Потрібно зараз закласти правові засади демократичної виборчої кампанії. Бо зараз буде те саме, що з Ющенком: участь у виборах та програш. А зробити вибори демократичними – це була б історична місія Петра Порошенка. Потрібно зараз закласти правові засади демократичної виборчої кампанії. У ЦВК потрібна реальна конкуренція різних політичних сил, у тому числі треба, щоб було зарезервовано місце для опозиції», – заявив Томенко.

Також він розповів про чотири завдання, які потрібно робити вже на найближчій сесії.

Місія – український Президент 2019 рік” – ініціатива Миколи Томенка. Політик вважає, щоУкраїні треба повернутися до справжньої парламентсько-президентської республіки.

«Бо до Конституції повернули, а модель держави – ні. Не згадується ні “парламентська коаліція”, ні “опозиція” тощо. Треба узаконити опозицію та коаліцію. Вже зараз треба прописати процедуру імпічменту Президента та змінити Закон про вибори Президента», – зазначив Томенко.

Відповідаючи на запитання херсонського військового пенсіонера, політик висловив побоювання, що ніхто із організаторів протестів під час наступних президентських виборів не уявляє, чим ці протести можуть закінчитися.

Не вважає політик за доцільне і позбавляти пенсіонерів їх права обирати голову держави.