Про це у коментарі Politeka розповів керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Україна потребує реформ у сфері підвищення безпеки дорожнього руху, тому обмеження швидкості до 50 км/год у населених пунктах доцільні. Однак цього замало. Законодавчі нововведення потрібно робити одночасно із створенням відповідної дорожньої інфраструктури. Тоді це буде повноцінна реформа. Зараз, зважаючи на стан українських доріг, вона однобока», – вважає він.

Щодо петиції на сайті Київради, в якій вимагають скасувати обмеження швидкості на низці автомагістралей столиці, Олександр Федоренко зазначив, що подібні ініціативи повинні мати під собою основу. Потрібен науково-експертний підхід, а не просто комусь, щось захотілося.

Політик наголосив, що в Україні щодня триває «війна на дорогах». За статистикою, кількість загиблих в ДТП перевищує кількість загиблих в зоні АТО. Окрім підняття штрафів за порушення правил дорожнього руху до захмарних висот, потрібно також проводити велику роз’яснювальну роботу.

«Нещодавно проходила всеукраїнська акція «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитись на дорогах». У конкурсі взяли участь чотири тисячі дітей. Кожному учаснику дарували так званий флікер – брилок, який відбиває світло у темряві. З ним пішохода в нічний час видно з дальнім світлом фар – за 400 м, а при ближньому – за 150 м. Це значно зменшує смертність на дорогах. Наприклад, у Скандинавських країнах, Білорусі – флікери обов’язкові для носіння. Вважаю, що подібне потрібно ввести і в Україні. Можна навіть на першому етапі забезпечувати дітей флікерами за рахунок місцевих чи державного бюджету», – розповів Федоренко.