Школярі Запорізької області підтримали проект “Рідна країна – безпечна країна” малюнками на тему безпеки руху на автошляхах. Найкращі роботи були презентовані в Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва. 

Під час презентації діти не тільки показували свої малюнки та розповідали про правила поведінки пішоходів та водіїв на автошляхах, що вони відтворили на папері фарбами та олівцями, а також влаштували ще й невеличкий концерт. У бібліотечній залі звучали пісні у виконанні хлопчиків, а Злата Бірюкова, яка створила картину-оберег дорожнього руху, грала класику на піаніно. 

Всі діти отримали подарунки – дитячі тематичні книжки з правилами дорожнього руху та флайтери від Миколи Томенка. Дітям дуже сподобались ці подарункові зі світловідбиваючими властивостями брілки, значки та наліпки, що яскраво світяться в проміннях автомобільних фар, а отже у темний час доби підвищують видимість пішохода на переході, або велосипедиста на дорозі. Також такий флайтер можна прикріпити й на дитячий візочок, щоб водії були більш обачливими за кермом. 

Вручив подарунки від Миколи Томенка учасникам акції “Рідна країна – безпечна країна” депутат Верховної Ради шостого скликання Валерій Крайній. 

“Ми сподіваюсь, що ці флайтери від Громадського руху Миколи Томенка “Рідна країна” допоможуть, як дітям, так й їхнім батькам, шанувати правила дорожнього руху”, – зауважив Валерій Крайній та привітав учасників акції з новорічними святами.