Протягом жовтня – листопада діти-читачі Закарпаття віком від 7 до 12 років брали  участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Організували  конкурс  Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека для дітей та  Українська асоціація працівників бібліотек для дітей.

Майже всі дитячі районні книгозбірні краю активно долучилися до проведення  обласного етапу. В конкурсі взяли  участь 175 дітей, які відобразили в малюнках своє бачення безпеки дорожнього руху та культури поведінки на вулиці.

20 листопада 2017 р. в приміщенні  КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва» відбувся обласний  конкурс. Компетентне журі визначило переможців.

7 грудня 2017 р. на базі Мукачівської міської бібліотеки для дітей, в рамках обласного семінару-тренінгу для заступників директорів ЦБС з питань обслуговування дітей та завідувачів дитячих бібліотек, відбулося урочисте нагородження переможців  та учасників конкурсу. Почесну місію виконали Андрій Сербайло, голова Закарпатської обласної   організації Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», та Валентина  Чіка, директор Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва. Відкриваючи захід, п. Чіка подякувала своїм колегам-бібліотекарям, а особливо – учасникам, їхнім батькам і педагогам, за активність у конкурсі.

У своєму вітальному виступі  Андрій Сербайло наголосив, що цей конкурс – далеко не перший захід, який і на обласному,  і на всеукраїнському рівні організовують і проводять Фонд «Рідна країна» та Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна». Закарпаття не лише бере в них участь, а й перемагає . Маємо цілу низку переможців у проекті «7 Чудес України»: у природніх – Синевирське озеро і гора Говерла; історичних замків – Ужгородський і Мукачівський; історичних міст і містечок –м.Хуст. Фонд і Громадський рух «Рідна країна»  випустили унікальні «Українські щорічники», музичні диски для школярів та дошкільнят. З минулого року для поетів та прозаїків у краї засновано літературну  премію «Дебют Срібної Землі» – за найкращу першу надруковану добірку.

Конкурс юних художників «Рідна країна – безпечна країна» – це спільний з дитячими бібліотеками соціально-просвітницький проект, який має на меті привернути увагу представників влади, дорослих до проблем безпеки дітей на дорогах та вулицях, а також нагадати школярам про необхідність дотримання правил дорожнього руху та убезпечити їхнє життя.

Подякувавши учасникам конкурсу, працівникам бібліотек для дітей, батькам, педагогам за організацію та участь у конкурсі, Андрій Сербайло оголосив результати обласного конкурсу і від імені обласної організації партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» вручив переможцям цінні подарунки та флайтери: І місце – Андріана Волос, 10 р.,   Тячівський р-н., с. Лази; ІІ місце – Олександр Андросюк,   12 р., м. Мукачево; ІІІ місце – Ніколетта Дешко, 12 р.,  м. Мукачево.

Директор обласної бібліотеки для дітей Валентина Чіка нагородила школярів-переможців грамотами.

Патріотичні флайтери – світловідбиваючі брелоки, що яскраво світяться у променях автомобільних фар у темний час доби – передані в подарунок  усім школярам, які брали участь в обласному конкурсі малюнків .

Кращі малюнки експонуються у фойє обласної бібліотеки для дітей та юнацтва.