На вихідних засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко на Хмельниччині презентував просвітницькі проекти свого Фонду, зокрема, «Український щорічник-2018», навчальний посібник «Україна: історія Конституції», аудіо- та відеопроекти. А для школярів молодших класів Теофіпольського та Старокостянтинівського районів він у рамках проекту «Рідна країна – безпечна країна» передав патріотичні флайтери (світловідбиваючі значки).

Під час зустрічі з бібліотекарями Хмельницької області він почув нарікання на те, що після створення об’єднаних територіальних громад вже з’являються прецеденти закриття сільських та районних бібліотек.

Микола Томенко висловив обурення такою ситуацією: «І Мінкульт не проти?! І очільники ОДА та облради теж не проти?.. Якщо позавчора ви закрили в селі школу, вчора лікарню, а сьогодні бібліотеку, то ви – продовжувачі політики Лазаря Кагановича! Нагадаю, що Каганович вважав головним злом українське село, де, на його думку, жили лише націоналісти і куркулі. Так невже сьогодні уряд Гройсмана продовжує справу Кагановича?!»