Організатори конкурсу — Українська асоціація працівників бібліотек для дітей і Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна».

Для переможців Конкурсу встановлюється перше, друге і третє місця. Всі учасники конкурсу отримають у подарунок наклейку-світловідбивач.

Із Положенням про конкурс можна ознайомитись на сторінці сайту НБУ для дітей.

Нагадаємо, що Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» оголосив про початок соціально-просвітницького проекту «Рідна країна – безпечна країна», який має на меті нагадати українським школярам про дотримання правил дорожнього руху та допомогти убезпечити їхнє життя.

З цією метою «Рідна країна» спільно з Національною бібліотекою України для дітей оголошують про проведення конкурсу малюнків для школярів 1-4 класів на тему «Рідна країна — безпечна країна: Як треба поводитись на дорогах».

Учасники цього конкурсу отримають у подарунок від «Рідної країни» патріотичні флатери. А переможці конкурсу будуть відзначені призами.

Флайтери — це світловідбиваючі наклейки, значки, підвіски тощо, які яскраво світяться у променях автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок тощо на дорозі у темний час доби. Флайтери рекомендують закріплювати на елементи одягу, сумки, портфелі, рюкзаки тощо. Вони працюють за принципом дорожніх знаків, відбиваючи світло автомобільних фар та роблячи пішохода помітним для водія на відстані до 400 м.
«Ми прагнемо, щоб наші діти жили у цивілізованій та безпечній країні, тому і робимо цей перший крок, даруючи дітям можливість певним чином убезпечити себе на дорозі. Такою ініціативою ми хочемо показати приклад, як за умов фактичної бездіяльності влади можна громадськими зусиллями захистити життя дітей. Тож ми хочемо спонукати і батьків, і освітян, інші громадські організації та, звісно, владу інвестувати у безпеку життя нашої молоді, щоб у майбутньому кожен школяр під час пересування вулицями у темний час доби мав на собі світловідбиваючі елементи», — пояснив задум ініціатор проекту, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола ТОМЕНКО.