У жовтні народні депутати поставили новий рекорд з низької відвідуваності парламенту — лише 33% нардепів прийшли на всі засідання. Про це свідчать результати дослідження Комітету виборців України.

Так, у жовтні на засіданнях парламенту, в середньому, було зареєстровано 318 народних депутатів із 422, що є найгіршим показником за 2017 рік.

До цього найгірші результати відвідуваності було зафіксовано в лютому, коли зал парламенту, в середньому, відвідували 326 нардепів.

Загалом лише 33% нардепів прийшли на всі засідання Ради в жовтні. У той же час 6 депутатів не відвідали жодного засідання, 58 – пропустили понад половину засідань.

За даними КВУ, не відвідали жодного засідання ВР у жовтні члени фракції «Опозиційний блок» Євген Бакулін та Вадим Рабінович, позафракційні Дмитро Ярош та В’ячеслав Константіновський (подав заяву про складання мандату депутата), а також нардепи-втікачі Олександр Онищенко і Сергій Клюєв.

«Ці народні депутати не відвідали жодного засідання ВР як за даними письмової, так і електронної реєстрації. Євген Бакулін та Дмитро Ярош також не відвідали жодного засідання ВР у вересні», — розповідають у комітеті.

Серед фракцій і груп найгірші показники відвідуваності у «Відродження», найкращі – в Блоку Петра Порошенка. В середньому, в жовтні в залі було зареєстровано 83% депутатів фракції БПП, 79% — «Народного фронту» та Радикальної партії Олега Ляшка, 75% — «Самопомочі», 74% — позафракційних, 73% — «Батьківщини», 62% — «Опоблоку», 61% — «Волі народу», 58% — «Відродження» (за даними письмової реєстрації).