Сьогодні об`єднана громада Жашкова потребує справді професійну і на 100% патріотичну місцеву раду, тому Микола Томенко закликає жителів підтримати команду політичної партії Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”. Нагадаємо, що вибори в Жашківську міську раду відбудуться 29 жовтня. Шукайте команду Громадського руху Миколи Томенка “Рідна країна”  у виборчому бюлетні під №2.

ШЕЛУДЬКО Валентина Петрівна, приватний нотаріус Жашківського районного нотаріального округу Черкаської області

Народилася 18 грудня в місті Жашкові на Черкащині в родині держслужбовців. Після закінчення Жашківської середньої школи вступила на механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г Шевченка. Та навчання не завершила, бо відчула – фах не до душі. Завжди мріяла стати криміналістом. І у 1989 році вступила до цього ж вишу на юридичний факультет.

Трудову діяльність розпочала з 1974 року – у сільському клубі в Зеленому Розі на Жашківщині працювала художнім керівником. Згодом перейшла на освітянську ниву – вчителювала Жашківській середній школі №1, а потім – у сільських школах в Кривчунці, Червоному Куті та Новій Греблі.

У 1981 році була прийнята в Жашківський народний суд на посаду судового виконавця, а з кінця 1993-го до сьогодні працює нотаріусом: спочатку державним, а потім – приватним нотаріусом Жашківського районного нотаріального округу.

«Працюючи нотаріусом понад 23 роки, я дійшла висновку: нотаріус – не лише правознавець, а й психолог, і навіть – духівник. Людина йде туди, де її уважно вислухають, де перейматимуться її проблемами, запропонують «золоту середину» у вирішенні питання, де вона відчуватиме щирість, – говорить Валентина Петрівна. – Коли до мене звертається громадянин за правовою допомогою, мене не цікавить його соціальний статус. Цікавить лише його проблема, яку він може подолати хіба що за допомогою правознавця».

Валентина Шелудько займається доброчинністю – безоплатно захищає у судах втрачені права соціально незахищених людей. У 2018 році планує відкрити школу раннього розвитку для дітей 2-16 років, яку будує разом з чоловіком за власні кошти.

Валентина Шелудько від самого початку АТО матеріально підтримує волонтерський рух. У 2015 році її старший син – теж нотаріус – добровольцем пішов на фронт.

«Це було його рішення. Сказав: «Я йду!» Прив’язати його? Ніколи!, – згадує Валентина Петрівна. – Син був офіцером у санітарній роті: кожного місяця їздив на 10 днів на передову в секторі А на Луганському напрямку – з 10 швидкими допомогами чергували, збирали поранених і загиблих… Їздила в АТО до нього, привозила внуків. Одного разу довелося забирати сина додому в передінсультному стані. Тут у лікарні він вилежався – і поїхав знову на фронт. У грудні 2016-го, якраз на мій день народження, син повернувся додому…».

 

 РАЖЕВА Ірина Володимирівна

Народилася 1975 року в робітничій родині. Після закінчення школи в Жашкові навчалася у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини, де отримала фах юриста. З 2011 року працює юрисконсультом Жашківського виробничого управління житлово-комунального господарства. Заміжня, має сина й доньку.

 ЦАРУК Тетяна Володимирівна

Народилася 1979 року в Жашкові. Закінчила Тальнівський будівельно-економічний коледж (1998 р.) та Приватний вищий навчальний заклад «Європейський університет» (2006 р.). Зараз працює головним бухгалтером КП «Жашківська ТРК «Жасмін»». Заміжня, має доньку і сина.

САРАНЮК Олександр Петрович

Народився 1973 року на Луганщині. Закінчив ЗОШ №2 м. Жашкова. Трудову діяльність розпочав після школи – працював токарем на заводі «Більшовик» у Жашкові. Вищу освіту здобув в Уманській сільськогосподарській академії, яку закінчив у 1997 році. Нині працює начальником служби обліку природного газу Жашківського УЕГГ.

Володимир ГРЕСЬ, керівник Черкаської обласної партійної організації «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна»:

Треба не зменшувати кількість пенсіонерів, а збільшувати кількість працюючих

«Прив’язка» підвищення пенсій до збільшення страхового стажу та інші подібні новації Уряду – це не лише безглуздо, це – аморально. Уряд ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ, відповідно до інфляції, підвищувати розмір пенсій та проводити їхню індексацію («осучаснення») – незалежно від того, є пенсійна реформа чи її немає.

Якщо Уряд і справді хоче переглянути розмір пенсій не для МВФ, а для українського народу, то він повинен був ВЖЕ, з 1 жовтня, почати перераховувати пенсії відповідно до задекларованих раніше цифр. Не треба спеціальної згоди Верховної Ради чи Президента, це – право Уряду.

Експерти порахували: якщо в Україні не відбудеться серйозних соціально-економічних змін, то з 2028 року за так званою «пенсійною реформою Гройсмана» пенсію зможуть отримати лише ті, хто офіційно матиме 35 років страхового стажу. Тобто, половина українців передпенсійного віку пенсії не отримають! Тож Уряд має перейматися не тим, як зменшити кількість пенсіонерів, а тим, як збільшити кількість офіційно працюючих.

А щодо перерахунку нинішніх пенсій, то їх підвищать від 140 гривень до кількох тисяч (останнє стосується тих, кому давно не робили перерахунки і у кого була велика зарплата). Пенсії не перераховуватимуть колишнім державним службовцям, суддям і науковцям – їх переводять на загальну систему нарахування.

Пенсійна реформа Гройсмана збільшила страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію: зараз він становить 15 років, з 2018 р. підвищиться до 25 років, а з 2028-го – до 35 років. Страховий стаж можна і купити: один рік за майже 17 тисяч гривень…

Фактично, Уряд Гройсмана оцінив день життя українця, який живе на мінімальну пенсію, в 1,8 долари. Індекс споживчих цін в Україні з початку року становив 110,2%, а по Черкащині – 110,8%. Враховуючи, що рівень інфляції, безумовно, зростатиме й далі, – нова пенсійна реформа Гройсмана-Порошенка аж ніяк не демонструє істотне збільшення доходів українців, а є черговим окозамилюванням.