Україна отримає проблеми з Угорщиною на шляху інтеграції в Европейскоій союз, впевнений лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко. Правда, наслідки не носять катастрофічного характеру

5 вересня Верховна Рада прийняла новий закон «Про освіту», який зобов’язує вести викладання шкільних предметів українською мовою. Найбільш жорстко на новий закон відреагували угорські політики, які відмовилися підтримувати українські ініціативи на європейському рівні. У президента України Петра Порошенка таку реакцію назвали істерикою.

«Я думаю, що проблеми будуть, але не вважаю, що вони носять загрозливо катастрофічний характер. Наприклад, при голосуванні за український статус Криму Сербія не голосувала в силу залежності від Росії. Але нічого не сталося – рішення було все одно прийнято. Що буде якщо Угорщина не проголосує за якесь рішення в інтересах України? Нас ще ніхто і не приймає до Європейського союзу. Шлях туди дуже довгий, ми зараз в стані виконання Угоди про асоціацію і ніхто не може нам перешкодити», – заявив Томенко в коментарі Politeka on-line.