Сьогодні засновник Фонду «Рідна країна», доктор політичних наук Микола Томенко був на Луганщині, де зустрівся зі студентами та викладачами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, який переїхав до Старобільська, та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля у м. Сєвєродонецьк.

Він прочитав відкриту лекцію на тему «Чому Конституція не винна», доводячи на прикладах, що всі наші політичні біди — не від поганого змісту Конституції, а від її незнання та невиконання.

Продовжуючи акцію «Творимо український світ» Микола Томенко презентував в університетах і передав освітянам просвітницькі проекти Фонду «Рідна країна». Так, на зустрічах зі студентами, викладачами, працівниками бібліотек, шкіл та музеїв Луганщини від Фонду було подаровано: «Українські щорічники», навчальні посібники «Україна: історія Конституції», DVD-диски «7 чудес України» (40 фільмів про найкрасивіші, найважливіші та найцікавіші місця нашої країни), аудіодиски «Класика української літератури. Живі голоси», «Слуханка для української малечі».

Крім того, бібліотеки університетів отримали у подарунок новітню літературу юридичного, економічного та гуманітарного спрямування, яку передав юридичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.