Нині стратегія України має бути спрямована на покращення економіки, натомість зараз ситуація виглядає, як рух по спіралі, бо ми самі нічого не створюємо.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 09:00–11:00, 13:00–15:00 та 17:00–19:30 на телеканалі ZIK) заявив політик та громадський діяч Микола Томенко.

«Мій аналіз системи роботи із МВФ показує, що насправді це корупційна програма. Не антикорупційна програма, а корупційна», – заявив гість програми.

Політик наголосив, що він категорично проти використання МВФ для перетворення України у суспільство, де кілька відсотків багатіють, а середній клас зруйнований, натомість абсолютна більшість людей є бідними.

«Я з реформ МВФ підтримую тільки другий пункт – антикорупційні заходи, тільки його треба зробити першим, бо всі решта реформ, в основному, корупційні», – заявив гість програми.

Микола Томенко наголошує, що нині стратегія України має бути спрямована на покращення економіки, натомість зараз ситуація виглядає так: уряд позичив гроші, віддав інфляційні гроші підвищеної мінімальної зарплати і пенсії, а далі повертає борги.

«Це шлях в нікуди, це рух по спіралі, бо ми самі нічого не створюємо», – резюмував політик.