У різних областях України різниця в ціні за кілограм на деякі продукти перевищує 15 гривень.

Про це, посилаючись на Держслужбу статистики, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Української асоціації торгівельних мереж Олексій Дорошенко, зазначивши, що “беззаперечним лідером цього рейтингу є сало” – “Так, за даними Держстату, у Києві середня ціна становить 91,4 гривні, а на Тернопільщині – 29,8 гривні”.

“Другим у цьому рейтингу є вершкове масло – різниця в ціні становить майже 39 гривень. Найдорожче масло – в Київській області, за кілограм необхідно заплатити 163,2 гривні. У той же час, у Тернопільській області – 124,4 гривні. Третій – м’який сир з різницею ціни майже у 31 гривню. На Волині ціна становить 101,6 гривні, в той час, як в Житомирській області – 70,7 гривні. Четверту сходинку тримає яловичина. У Чернівецькій області кілограм коштує 123,2 гривні, а на Полтавщині – 93,2 гривні. Замикає п’ятірку ковбаса з різницею у майже 19 гривень. Найвища ціна – в Одеській області, 76,7 гривні, а найнижча – у Чернівецькій, 58,1 гривні”, – йдеться в повідомленні.

При цьому він підкреслив: така різниця зумовлена не так реальним становищем речей, “як повною катастрофою органів статистики та моніторингу” – “Уряд має взятися за галузь статистики, тому що всі економічні кроки засновані на цифрах, які надає Держстат”.