Не розумію, які у цій справі можуть бути персональні дані, якими пояснюють засекречення Указу Президента про позбавлення Саакашвілі громадянства. Очевидно, що в цій справі домінує політична складова.

Таку думку висловив політик, громадський діяч Микола Томенко у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Я не розумію неоприлюднення Указу Президента про позбавлення Саакашвілі громадянства. Адже це така резонансна справа, яка стосується екс-президента Грузії. Я не розумію, які у цій справі можуть бути персональні дані, якими пояснюють засекречення. Тому для мене є абсолютно очевидним те, що в цій справі домінує політична складова», – прокоментував Томенко.

Політичний діяч зауважив: коли Саакашвілі вручали українське громадянство, то всі прекрасно знали, що проти нього в Грузії відкрита кримінальна справа. Відтак використовувати цей факт для пояснення рішення щодо припинення громадянства є нелогічно.

«Якщо уявити, що Президент України дійсно не знав, що така справа мала місце, то одразу ж після отримання такої інформації він повинен був звільнити відповідну людину зі служби безпеки, яка проводила спецперевірку. Тобто, Президент повинен був пояснити, що його та весь народ України обдурили», – пояснив Микола Томенко.

Також політик зазначає, що історія політичного громадянства або громадянства для працевлаштування в українському законодавстві фактично не прописано.

«В українському законодавстві треба чітко прописати положення про те, щоб за політичними ознаками в нашій державі не надавали громадянство, і також не забирали його. Натомість. Якщо вже є такий прецедент, то такі документи повинні бути публічними, щоб кожен мав можливість їх прочитати», – вважає Томенко.