Створена Рада прем’єр-міністрів стане абсолютно фейковою інституцією,  спроможною до поодиноких постановочних фотографій. З огляду на розбіжності політичних поглядів екс-очільників Урядів   останніх 25 років та «вклад» кожного з високопосадовців у розвиток країни, Рада прем’єрів  – найбільш дивне формування за останній час на території України.

Так Олександр Федоренко, очільник київського осередку політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», прокоментував створення Кабміном нового консультативного органу – Ради прем’єр-міністрів.

«Як мінімум три питання виникає у людини: для чого, з ким , серйозно? Для чого обмін досвідом між державотворцями епохи Кучми і новаторами часів Януковича? З ким передбачається компіляція досвідом? З Фокіним, Лазаренком, Азаровим, Януковичем чи з Тимошенко? Серйозно, ви серйозно вважаєте досвід «папєрєдніков» корисним і унікальним?», – обурюється політолог.

На переконання Федоренка, одна з причин того, що Україна  у рейтингу країн з економікою, що розвивається, опинилася на 47 місці, між Гватемалою та Гондурасом, і є недолуга урядова політика поєднання «котлет з мухами». «Давайте мухи окремо, котлети окремо. 100-річчя Кабінету міністрів – це не причина об’єднувати у консультативний орган посадовців різних систем, в тому числі тих, хто своїми «професійними» діями сприяв узурпації влади, майданам та Революції Гідності. Консультативна рада у складі колишніх прем’єр-міністрів – найгірше що міг запропонувати Гройсман.  На мій погляд це є також  аморальним по відношенню до всіх співгромадян, які боролися у 2004 з режимом Кучми, були учасниками масових протестів під час Мовного та Податкового майданів тощо,» – вважає політолог.