У всіх цивілізованих країнах ухвалення змін до бюджету є перевіркою на ефективність діяльності провладних парламентських фракцій, оскільки за бюджетні зміни зазвичай голосують ті політичні партії, що сформували коаліцію та взяли на себе відповідальність за ситуацію в Україні.

Наші, «українські» голосування за зміни до бюджету підтверджують: у нас немає коаліції ідеологічної, світоглядної чи відповідальної, натомість у нас є домовленості Президента та Уряду з різними депутатами про те, як «правильно» (читайте — вигідно) поділити бюджетні кошти.

Пропоную проаналізувати голосування за внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (№6600), за яке віддали голоси 226 депутатів. Цікаво, що із представників формальної коаліції «Європейська Україна» проголосувало «аж» 135 депутатів (62 від БПП і 73 від «Народного фронту»). Ще 19 голосів дали позафракційні, серед яких виділяється так звана «група Коломойського», а також «принципові» критики «злочинного оточення Порошенка» (скажімо, Д. Добродомов, Б. Береза, В. Голуб, О. Єднак та ін.).

Серед прихильників розпилювання бюджетних грошей традиційно опинилися і представники «злочинних попередників» нинішньої влади: з групи «Відродження»проголосували 23 депутати на чолі з В. Хомутинніком, Є. Гєллєромта ін., з «Волі народу» голосувало 14 нардепів на чолі з О. Довгим, Я. Москаленком, В. Литвином, а також найцікавіше: 22 депутати з Опозиційного блоку на чолі з О. Вілкулом, М. Скориком, М. Папієвим, Т. Бахтеєвою та ін. А також 13 голосів дали депутати фракції «Батьківщина».

Таким чином, із 226 представників коаліції «За бюджетні гроші!» біля 50 депутатів – колишні члени «злочинної» Партії регіонів Януковича.

Тож це свідчить про біду нинішньої влади: для неї ключовим є не цінності, ідеї, програми чи принципи, для неї визначальним є бюджетні гроші. І з ким їх «розпилювати» — з друзями, бізнес-партнерами, колишніми регіоналами чи іншими представниками нещодавно ще «злочинної влади» – байдуже!!!

P.S.

Як бачимо, активна співпраця премʼєра Гройсмана з командою Януковича дає позитивний результат: недарма у 2012 році він був нагороджений тодішнім президентом Януковичем Орденом «За заслуги» II ступеня.

Блог Адміністратор