Провідні науковці Херсонщини обговорили екологічну ситуацію в країні

28 квітня за ініціативи очільника Херсонського представництва Фонду «Рідна країна» Михайла ЛИНЕЦЬКОГО та керівника обласної партійної організації «Рідної країни» Тараса БУКРЄЄВА у Херсонському державному аграрному університеті відбувся «круглий стіл» на тему: «Якою має бути екологічна політика держави» за участю провідних вчених Херсонщини. Захід був проведений в рамках обговорення Національної стратегії «План дій для України», яку нині розробляє «Рідна країна».

Науковці обговорили Національну стратегію та поділилися власними ідеями щодо врегулювання екологічної ситуації в країні. Зокрема, акцентували увагу на питаннях мораторію щодо продажу землі сільськогосподарського призначення; створення земельної біржі й наведення урядом порядку з орендованою землею; створення земельного кадастру кожної області; незбалансованості екологічного та земельного податку; на проблемі будівництва сміттєпереробних заводів та роздільного сортування сміття. Йшлося також про шляхи врегулювання промислового вилову риби та проблеми охорони й відновлення гідроекосистем.

За підсумками «круглого столу» директор Інституту післядипломної освіти і дорадництва Херсонського державного аграрного університету, доктор сільськогосподарських наук Олександр АВЕРЧЕВ запропонував створити робочу групу, до якої увійдуть провідні науковці Херсонщини, для створення «дорожньої карти» з рекомендаціями в царині реформування конкретних напрямів екологічної політики.

***

У с. Надеждівка Білозерського району Херсонської області заклали перший на півдні України екологічно чистий, сертифікований за європейськими стандартами сад волоських горіхів.

Сергій КОРОТЧЕНКО – приватний підприємець і представник херсонської команди «Рідної країни». На 10 гектарах землі він вирощуватиме американський сорт волоського горіха за інтенсивною технологією. Фермер вже закупив 2300 сертифікованих саджанців. Сорт Чандлер добре приживається в наших кліматичних умовах і дає чудові врожаї горіхів.

Сад допомагали висаджувати представники Херсонської обласної та Київської міської організацій «Рідної країни».

Приймальня Херсонської обласної партійної організації: тел. (066) 177-91-39.