Здоровʼя й духовність – початок усьому

Національна бібліотека України для дітей нещодавно відсвяткувала 50-річчя. Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола ТОМЕНКО та голова Київської міської партійної організації Олександр ФЕДОРЕНКО тепло привітали працівників бібліотеки з ювілеєм, подякували за підтримку просвітницьких проектів «Рідної країни». Зокрема, за спільне проведення Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд»; спільну просвітницьку акцію на День Злуки для київських школярів – екскурсію до Музею-вагона злуки УНР та ЗУНР на залізничній станції Фастів. І, звичайно, за участь у толоці біля Тарасової світлиці в Каневі.

Микола ТОМЕНКО у вітальному слові зазначив, що наступний ювілей бібліотеки неодмінно має відбутися у країні, де влада не вклонятиметься «трійці» з гривні, євро й долара, а більше шануватиме «трійцю духовності» – освіту, науку та культуру. Гості залишили на згадку про зустріч подарунки: книги, радіомікрофони, настільні ігри.

1 червня «Рідна країна» традиційно вітала юних киян та киянок із Днем захисту дітей, влаштувавши для молоді різноманітні конкурси, естафети, спортивні змагання.

***

П’ятий рік поспіль команда «Рідної країни» бере участь у благодійному проекті «Пробіг під каштанами». Цьогоріч у спільному пробігу взяли участь команди Київського міського осередку партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», громадської організації «Муніципальна ліга Києва»  та Національної бібліотеки України для дітей. П’ять кілометрів дистанції команда 5-й рік поспіль долає для допомоги дітям із вродженими вадами серця: на кошти, зібрані під час пробігу, організатори купують медичне обладнання й матеріали для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

«Ми постійно займаємося втіленням благодійних проектів і вважаємо за честь кожного року брати участь у «Пробігу під каштанами». Для нашої команди це не тільки спосіб передати кошти хворим дітям, але й прояв активної життєвої позиції та патріотизму. Переконаний, що більшість учасників сьогоднішнього пробігу солідарні зі мною», – зазначив після пробігу керівник Київської організації «Рідної країни» Олександр ФЕДОРЕНКО.

 

Приймальня Київської міської партійної організації: тел. (063) 954-02-15