Пенсійна реформа – це галас, що створює видимість діяльності і виправдує перебування нинішнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана при владі.

Про це порталу Знай.ua розповів глава київського відділення політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

За його словами, підтвердженням цієї тези може слугувати той факт, що відповідних законопроектів, про які так багато говорять і так палко сперечаються, ніхто по суті не бачив.

«Коли відсутні будь-які суттєві результати, про які можна було б розповісти, наш уряд вже традиційно починає розповідати про «світле майбутнє» – про плани на нього, про те, що готуються якісь зміни і все, що потрібно – це трохи почекати. При цьому, кожен раз термін цього очікування – відтягується.

І такі обіцянки, якщо задуматися, звучать мало не щотижня. Згадайте, буквально нещодавно прем’єр розповідав про наближення початку реформування 10 міністерств. Але, як ми бачимо, поки що в цьому плані нічого не відбулося. Тепер ось говорять про пенсійну реформу» – звертає увагу Федоренко.

Проте, за словами експерта, ймовірність того, що обговорювана нині реформа все-таки відбудеться – досить висока.

«На жаль, але, як ми розуміємо, цій реформі все-таки судилося статися. На жаль, це тому, що нічого хорошого для пенсіонерів, вона з великою часткою ймовірності не принесе. Саме тому ми зараз і не бачимо жодних нехай навіть чорнових законопроектів. Влада, як може, намагається відтягнути момент їх оприлюднення» – впевнений політолог.