Є величезне обурення й питання до Департаменту культури КМДА та мера Києва Кличка щодо  розміщення в одному зі столичних музеїв міста експозиції картин соратниці екс-президента Віктора Януковича.

Так вважає керівник столичного осередку політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко, коментуючи факт наявної   виставки живопису Ірини Акімової у Музеї книги і друкарства України.

«Іноді слова «за що стояв Майдан» набувають просто нереального сенсу, оскільки уявити  трансформацію політичної еліти, яку ми бачити, неможливо. Якщо один з центральних музеїв України, який перебуває у комунальній власності м. Києва, презентує картини    колишнього першого заступника Адміністрації президента Януковича, то чи має виникати питання про відповідальність міської влади та міських чиновників за ось такий «стратегічний розвиток» української культури? Напевно, що так», – зауважує Олександр Федоренко.

Виставка Ірини Акімової “Невигадані нариси”  може бути дійсним мистецьким заходом з точки зору таланту художниці, мистецької якості її художніх робіт, напрямку виконання картин. Але на переконання політика, подібна авторська експозиція має право на розміщення в будь-якій приватній мистецькій галереї чи салоні, але не в приміщеннях комунальної власності. Тобто, власності територіальної громади Києва.

Олександр Федоренко вбачає в даній ситуації в першу чергу невиконання своїх обов’язків міськими чиновниками, які допустили подібний інцидент.

«Заяви про боротьбу з корупцією та люстрацію є несумісними з організацією творчих виставок, бенефісів, концертів, модних показів людей, які були  командою  Януковича та які сьогодні мають нести певну відповідальність за наслідки  політики екс-президента. Серйозність питання полягає в тому, що таким чином столична влада не контролює і не координує те, що відбувається в місті. Відтак, наступного разу ми можемо стати свідками музичного конкурсу імені міністра-скрипаля Михайла Кулиняки чи презентацію книги з української мови від Миколи Азарова », –  вважає Федоренко.

Нагадаємо, що  днями стало відомо, що до 30 травня 2017 року Музей книги і друкарства України    запрошує киян  відвідати виставку Ірини Акімової “Невигадані нариси”.