Сьогодні  Національна бібліотека України для дітей, яка знаходиться у Києві за адресою вул. Януша Корчака, 60, офіційно святкує своє 50-річчя.

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко та очільник Київського осередку руху Олександр Федоренко привітали працівників бібліотеки зі святом, сказали їм багато теплих слів підчас урочистостей та залишили на згадку подарунки – радіомікрофони, настільні ігри для вивчення України та книги.

Вони також подякували активним бібліотекарям за підтримку у багатьох культурно-просвітницьких проектах «Рідно країни».

Зокрема, за спільне проведення Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», за спільну просвітницьку акцію для київських школярів, коли їх 22 січня, у День соборності, повезли на екскурсію в історичне місце — Музей-вагон злуки УНР та ЗУНР, що стоїть на залізничній станції Фастів, а також за допомогу у толоці біля Тарасової світлиці у Каневі, де була впорядкована територія навколо відновленої хати першого народного музею «Тарасова світлиця», що розташована неподалік від могили Івана Ядловського, що доглядав Шевченкову могилу майже півстоліття.

Вітаючи колектив бібліотеки, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко висловив сподівання, що на наступний ювілей бібліотеки ми житимемо в країні, де влада поклонятиметься не «трійці» з гривні, євро та долара, а шануватиме своєрідну «трійцю духовності» — з освіти, науки та культури.