Коли історики та економісти будуть аналізувати період співпраці України з міжнародними організаціями, то з?ясують, що найбільше міжнародних, грантових коштів було витрачено на оптимізацію урядування, боротьбу з корупцією та створення суспільного телерадіомовлення.

Можна сказати, що за останні роки в Україні створено навіть спеціальний клас – “фахівці з освоєння грантових грошей”.

Але найсумніше навіть не це заробітчанство, а те, що перекладачі “порад іноземців” на українську чи російську мову, які виявилися не завжди висококваліфікованими, переконані, що саме ТАКІ РЕФОРМИ Й ПОТРІБНІ УКРАЇНІ!

Натомість сьогодні настав час повернути справу створення суспільного телерадіомовлення в бік НАЦІОНАЛЬНОГО, що означає: пріоритет у пропагуванні української культури, мови, історії та традицій. Популярно кажучи, канал мусить показувати серіали не про американські парки, а насамперед про українські, а в прай-таймі демонструвати не серіали про боротьбу польського народу за свою незалежність, а, перш за все, про історію боротьби українського народу за свою незалежність…

Журналісти СУСПІЛЬНОГО повинні ЕКСЛЮЗИВНО пропагувати героїзм, перемоги та самопожертву УКРАЇНЦІВ, а не поточну діяльність влади й чиновництва.

Тож сподіваюсь, що нинішній ПЕРШИЙ конкурс з обрання Голови правління НСТУ поверне Україну на правильний шлях у справі творення суспільного мовлення.

Блог Миколи Томенка