В день 100-річчя від створення Української Центральної Ради – першого  українського парламенту, що став на чолі  Української Національної Революції 1917-20р.р. – лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко привертає  увагу  влади  й суспільства  до  катастрофічного стану, в якому перебуває історична будівля УЦР.

У зверненні до Київського міського Голови Віталія Кличка  політик зазначає, що будинок на Володимирській, 42 ( нині Київський міський Будинок учителя), де 17 березня 1917р.  була утворена Центральна Рада, в якому працювали  Голова Центральної Ради Михайло Грушевський та перший Прем’єр-міністр УНР  Володимир Винниченко, де ухвалювалися документи, що визначали майбутнє України, – потребує негайного ремонту.

«Природньо було би в цій будівлі розташувати Музей Центральної Ради, відвідуючи який,  люди  могли б відчути живий подих того буремного часу, опинитися  в атмосфері національного піднесення, боротьби та праці в ім’я України, – коментує своє звернення  М. Томенко. – Натомість нині Будинок  учителя, історична пам’ятка загальнонаціонального значення, – перебуває в  аварійному стані. Через небезпеку для життя людей, держпожежнагляд, наприклад, заперечує  проти проведення заходів у  частині його приміщень».  

    У своєму зверненні до столичного очільника М.Томенко наполягає на негайному  проведенні ремонтно-реставраційних робіт у Будинку вчителя.

«Відновлення будівлі Центральної Ради є найкращим пошануванням нашої    історії  та її творців», – наголошує  Микола Томенко.