Принаймні таке враження складається після чергового судового засідання щодо оприлюднення списків коаліції, повідомив позивач у цій справі лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

«Сьогодні відбувся розгляд справи по суті, де протягом півтори години представники відповідача у цій справі Андрія Парубія А. Селіванов та А. Лаптієв намагалися довести, що Голова ВР і взагалі Верховна Рада нібито немає відношення до інституту коаліції і вони не повинні нічого і нікого про це інформувати… Але в кінці кінців на пряме запитання судді, чи володів А. Парубій інформацією про кількісний склад коаліції, про що зробив відповідну публічну заяву, відповіли, що інформацією володів, а списками – не володів», – зазначив М. Томенко, підсумовуючи результати судового засідання.

«Оскільки ми постійно апелювали до того, що надати інформацію про склад коаліції – це не лише обовʼязок, а й публічна політична обіцянка Голови ВР, який, нагадаю, під час брифінгу у Верховній Раді  18 квітня 2016 року заявив: «За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування (щодо призначення нового прем’єра й Кабміну – ред.) було 237 членів коаліції. Але у зв’язку з тим, що 7 депутатів склали депутатські повноваження і, я вважаю, це був приклад нової політичної культури – одразу після обрання уряду скласти повноваження (депутатські – ред.), зараз є 230 членів коаліції. І якщо буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу необхідні документи, і я ці документи публічно продемонструю», то суд попросив нас надати докази того, що ця заява Голови ВР справді мала місце. Тому, окрім численних публікацій у ЗМІ, ми у суді наведемо і відео з відповідною обіцянкою Голови ВР», – зазначив Микола Томенко.

Наступне судове засідання у цій справі розпочнеться 27 березня о 10:30.